• Politică 08.04.2009

     
    Nu e deloc de bine ce se întâmplă acolo la Chişinău, rămâne de văzut cum vor reacţiona autorităţile, conjunctura nu este atât de favorabilă manifestanţilor, nu se poate compara cu ce-a fost in România în decembrie 1989 când 90% din români îl doreau pe Nicolae Ceauşescu mort sau plecat.
    Mai jos nişte videoclipuri cu scene destul de violente petrecute la Chişinău între studenţi manifestanţi şi forţele de ordine.

    Update: 08 aprilie orele 1.00, forţele de ordine intervin în forţă şi restabilesc controlul asupra clădirii parlamentului care era ocupat de manifestanţi, sânt stinse ultimele flăcări, se operează arestări.

    La ora 2 noaptea postul naţional de televiziune TV Moldova 1 transmite desene animate.
    Mai departe ce-o să se întâmple dacă manifestanţii au dat sfoara-n ţară pe miercuri ora 10,00 şi populaţia se agită şi în provincie?
    Dacă se strâng ăia cu sutele de mii la Chişinău ce-o să mai facă cei 4000 de poliţişti - o sa scoată tancurile la ei să-i întărâte şi mai rău?
    Dacă aşa o sa se întâmple va depinde de “mecanica mulţimilor” termen folosit de Cristian Tudor Popescu în 1999 cu ocazia mineriadelor.
    Vor fi autorităţile rusofile atât de parşive să blocheze căile de acces în capitală şi să scoată armata masiv pe străzi încă din noaptea asta încât să descurajeze pe mâine orice tentativă de noi manifestaţii?
    Rămâne de văzut, nu sânt Nostradamus.

     
     

     

    Postat de andrian @ 01:35

    Tags: , , , , , , , , , , , ,

    Bookmark and Share
  • 2 comentarii

    WP_Modern_Notepad
    • Sensio spune:

      Nu e de bine din ce punct de vedere? E bine ca, daca le reuseste, scapa Europa de ciuma care este comunismul.

    • andrian spune:

      @Sensio - nu e bine din punctul de vedere conjunctural actual intern si extern, ca nu vor reusi sa schimbe nimic, doar scandal, deranj, oase rupte, arestari.

    Scrie un comentariu!